ANTI-NATO građansko okupljanje u Nikšiću

Ustav Crne Gore je vrhovni pravni akt ove zemlje, pa da sve odluke moraju biti usklađene sa njim. Svaka odluka, koja je protivna Ustavu je pravno ništavna. U prilogu možete vidjeti Član 91. Ustava Crne Gore, zadnji pasus, gdje se jasno kaže da je za pristupanje bilo kojem vojnom savezu potrebna dvotrećinska većina od ukupnog broja poslanika.

U istoriji Crne Gore ostaće zabilježeno da NIJEDAN (o)pozicioni poslanik nije pokrenuo inicijativu da se raspiše referendum, iako je njih 25 imalo tu mogućnost u skladu sa Članom 93. Ustava Crne Gore. Ovakvo ponašanje "opozicije" potvrđuje naš stav da je režim uspio da ostvari kontrolu nad opozicionim partijama. Zbog toga je ALTERNATIVA, podržana pokretima SLOBODA NARODU i POKRETOM ZA NEUTRALNOST održala ANTI-NATO građansko okupljanje u Nikšiću 18.04.2017. godine. Efekti ovih okupljanja bili su mnogo veći nego što smo očekivali, jer je pokretanje ovog pitanja uspjelo da ogoli crnogorsku javnu i političku scenu. Jasno su se pokazali razlozi tako duge vladavine režima, posmatrano kroz spremnost crnogorskog društva da zajednički djeluje i suprostavi se okupaciji zemlje. Glasanje u Skupštini Crne Gore mi ćemo smatrati IZDAJOM nacionalnih interesa Crne Gore. Ćutanje na ovako važnu temu takođe smatramo izdajom.

“Oni su sve zaboravili, svega se odrekli. Njima odavno ništa nije sveto, oni odavno ni u šta ne vjeruju, njihov jedini bog su pare”, kazao je Vladimir Đapić na ANTI-NATO okupljanju u Nikšiću.

Građane ubjeđuju da je svaka borba uzaludna, da se ne vrijedi boriti. Naš cilj je da građane oslobodimo od straha koji imaju, da im ličnim primjerom damo nadu da ova zemlja može biti bolja od ljudi koji je vode. Velike sile ovih dana kreću u rat. Pošto je otvoreni rat isuviše opasan za njih, ratovaće preko leđa malih zemalja. Mi smo jedna od tih zemalja. Zato je bitno da Crna Gora bude neutralna zemlja, da se ne izlaže nepotrebnom riziku.

VIDEO MATERIJAL

VIDEO MATERIJAL