BOJKOT IZBORA U NIKŠIĆU

14.02.2017. u 16h, ispred Opštine Nikšić, ALTERNATIVA je spalila dokumentaciju spremljenu za lokalne izbore u Nikšiću. Spalili smo sve osim potpisa podrške našoj partiji, u znak poštovanja prema ljudima koji su nam dali povjerenje. U trenutku kada ne radi svaki drugi mladi čovjek uzaludno je pričati o demokratiji. Uzaludno je pričati o ljudskim pravima.

Ko je kriv za ovakvo stanje u državi?! - pita ALTERNATIVA.

     U Nikšiću, kao ni u Crnoj Gori uopšte, ne postoje jednaki uslovi za izbore, za učenje, za rad, za napredovanje, za život! U takvim uslovima je nemoguće održati izbore. Zato je ALTERNATIVA pokrenula bojkot lokalnih izbora. Ideja da se izbori bojkotuju je poslata političkim subjektima 13. Februara. Već 14. Februara u ponoć je isticao  rok za predaju izbornih listi. Ovu inicijativu su u početku svi odbili, da bi kasnije najjači politički savez prihvatio ideju i izvršio konsultacije sa ostalim parlamentarnim partijama. Oko podne je bilo jasno da su se opozicione stranke u Nikšiću dogovorile i nastupile sa zajedničkim stavom! Bila je to velika uloga naše mlade partije.

      Na zadnji dan predaje izbornih listi, pojavile su se samo dvije partije, DPS i SD! Informaciju o predaju listi DPS-a smo dobili prekasno, ali smo bili spremni za predaju liste SD-a. Na vratima Opštine Nikšić smo ih sačekali sa natpisima "IZDAJNICI". Glumiti "demokratiju" u trenutku kada je svaka treća familija gladna, zarad sitnih privilegija koje nudi DPS, je ravna IZDAJI ove zemlje.