NE U MOJE IME!

Alternativa je upravo poslala Zahtjev da trupe VCG ne nose obilježja Crne Gore (Grb i Zastava) u "mirovnim misijama". Tražimo da se trupama izrade neka nova obilježja, koja neće simbolizovati slavnu istoriju ovog naroda:

  ZAHTJEV

"Poštovani...

Alternativa Crna Gora ovim putem zahtijeva da trupe VCG u "mirovnim misijama" ne nose obilježja naše države (Grb i Zastava), već da im se za tu priliku urade druga obilježja. Samo ove godine (u prvom kvartalu) naše trupe učestvovale su u ubijanju i ranjavanju 2 181 civila (715 poginulih). Po izvještaju UNAMA (UN Assistance Mission in Afganistan) za preko 20% žrtava su odgovorne savezničke snage.

Nije dobra bitka u kojoj ne možeš biti heroj. Nije dobra bitka u kojoj se stidiš biti hrabar!

Mi ne želimo da se u naše ime ubija bilo gdje u svijetu. Ne želimo da bilo čije dijete bude ubijeno metkom koji plaća Crna Gora! Kada smo žalili svoje žrtve, molili smo se za to da više nikada niko ne bude u situaciji u kojoj smo mi bili. Korišćenjem Grba i Zastave Crne Gore koriste se znamenja jedne zemlje koja je bila kolijevka slobode. Nije dobra bitka u kojoj ne možeš biti heroj. Nije dobra bitka u kojoj se stidiš biti hrabar!

Nadamo se da ćete razumjeti našu potrebu da se ogradimo od ovog perioda naše istorije. Hvala Vam što ste pročitali ovaj Zahtjev.

ALTERNATIVA CRNA GORA"