ONI KOJI MORAJU DA NESTANU…

 

"Mi nikada ne smemo da dopustimo da na Balkanu jedan narod koji poseduje osećaj političke misije i istorijske uloge postane suviše moćan" - da li znate ko je ovo rekao?! Činjenica je da većinu građana koji prate rad Alternative zbunjuje trenutna politička situacija. U stvari, politička situacija kod nas vrlo je jednostavna.

Oktobarski izbori bili su - NATO izbori! Građani su vjerovali da glasaju za smjenu režima, a u stvari samo su ratifikovali ulazak Crne Gore u NATO. Da ironija bude veća, za ulazak u NATO glasali su građani koji se protive ulasku u tu organizaciju. Zapad je znao da građani ne podržavaju taj plan pa su napravili par vještačkih tvorevina da bi osigurali da će u Skupštinu ući poslanici koji njima odgovaraju.

USA ambasada je napravila koaliciju KLJUČ (DEMOS+ SNP+URA). 42.925 građana je glasalo tu koaliciju koja je obećavala referendum o NATO-u. Naravno, to je bila prevara. U Skupštinu su ušla DVA POSLANIKA URA-e (koja nije imala cenzus) koji su za NATO. Poslanici DEMOS-a ostali su "neutralni", dok je SNP sakrio (bukvalno) 70.000 prikupljenih potpisa građana koji su zahtijevali referendum o NATO-u.

Koaliciju DF je glasalo 77.784 građanina, uvodeću u Skupštinu PzP i njihovih 5 poslanika koji su za NATO (PzP nema cenzus). DEMOKRATE su najviše ciljali srpsko biračko tijelo obećavajući REFERENDUM o NATO-u. Ostali su nijemi za vrijeme ratifikacije, odbijajući da se pridruže protestima. Odmah posle ratifikacije izjavili su da je to pitanje ZAVRŠENO za njih (šta je G-din Bečić radio u USA mjesec dana prije izbora?!). Iako je protiv NATO-a bila većina građana (bar 65%), u Skupštini Crne Gore protiv nije ni 18% poslanika. Shvatate li "šemu"? Dok ste vi glasali za rušenje Djukanovićevog režima, "opozicija" vas je "odradila" i betonirala svoje privilegije naredne 4 godine.

Zašto nema govora o protestima?! Zašto je Evropska komisija tražila da se ukinu Ugovori na neodredjeno vrijeme ("Ugovori za stalno")? Zapad za nas ima dva plana, zavisno od toga koliko ćemo da se "bunimo":

PLAN A: Da DPS bude na vlasti sve dok se ovdje toliko ne zakomplikuje situacija da režim postane nestabilan i neodrživ. Zapad će do samog kraja podržavati režim jer nas on vodi istrebljenju. Dok je DPS tu mi možemo da sanjamo o dobrom životu.

PLAN B: Zapad je spremio rezervni plan ako DPS bude skinut sa vlasti. Oni nijesu smjeli da dozvole da neko ko je protiv NATO-a kontroliše vlast. Zato su smislili termin "građanska opozicija". Nju čine DEMOKRATE, SDP, URA i SNP (koji cilja na Srbe koji se protive EU). DF-u tu nema mjesta i njihovi lideri će najvjerovatnije biti osudjeni. DF-u će biti zabranjeno djelovanje ako se ne "dogovori" sa režimom (povratak u Skupštinu recimo). Šta će biti cilj "nove vlasti"?! Cilj nove vlasti biće da se NIŠTA ne mijenja. Djukanović bi bio aboliran, a negovi tajkuni bi i dalje imali udjela u vlasti. Pogledajte šta se dešava u Opštinama koje kontroliše "opozicija" i shvatićete da je to istina. Tamo se NIŠTA ne mijenja. DPS-ov kadar još je tamo.

Zapad nikad neće dozvoliti da nijedan narod na Balkanu prosperira i doživi blagostanje. Iako neki narodi trenutno imaju podršku (načelnu) zapada, ta podrška važi sve dok neki narod ne počne da jača. Kada se to desi - iskoristiće ga i odbaciti. Možemo mi da dajemo djeci njihova imena, možemo da ulicama dajemo imena njihovih heroja, možemo kafićima i restoranima da dajemo imena na engleskom jeziku, možemo i djecu da učimo njihovim jezicima... - ali mi NIKAD za njih nećemo biti dovoljno dobri. Za njih ćemo uvijek biti "nepotrebni".

Inače, prvu rečenicu ovog teksta napisao je Hitler još 30-tih godina prošlog vijeka.

ČLANAK NA PORTALU